A kínai Foshan városának piacán egy teherautó elütött egy kétéves kislányt, majd némi tétovázást követően elhajtott. A következő percekben nem kevesebb, mint 17 járókelő ment el segítségnyújtás nélkül a gyermek mellett. Nem túlzás: sokkoló videó, hangsúlyozottan csak felnőtteknek! 

Az eset még a múlt héten történt az egyik kínai város piacán. Az ipari kamerák által rögzített felvételen látszik, amint a teherautó elüti a kislányt, majd egy pillanatra megáll, mielőtt továbbhajtva még a hátsó kerekkel is átmenne a kislányon.

A következő 7 percben 17 járókelő nézte a vérző kislányt, anélkül, hogy segített volna. Ráadásul még egy teherautó áthajtott rajta... Végül egy szemetes állt meg, és hívta ki a mentőket.

Egyes jelentések szerint a kislány a kórházban belehalt a sérüléseibe, ám a legutolsó híradások szerint még életben van, de gyakorlatilag bármelyik percben meghalhat.

A videót ide kattintva tekintheti meg, aki érez magában elég erőt hozzá, de ismét, hangsúlyozottan és teljesen őszintén figyelmeztetünk mindenkit, hogy a felvétel nagyon sokkoló, tehát csak az kattintson, aki elég erős lélekben! Mi szóltunk...

Az eset kapcsán természetesen hatalmas vita bontakozott ki Kínában az emberi felelősségvállalásról, az elidegenedésről. Sokan azzal védik a védhetetlent (a segítségnyújtás elmulasztását), hogy túlságosan félnek, miután több olyan példa is akadt, ahol a segítséget nyújtókat vádolták meg a sérülés okozásával és a bíróság ráadásul el is ítélte őket.

Nem tudjuk, de egy biztos: látni, amint egy asszony egy kislány kezét fogva segítségnyújtás nélkül elsétál... kérdés, van-e még ennél lejjebb...

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, ahol itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Ja, és fent vagyunk a Twitter-en is sztárhírekkel, érdekességekkel.

Korábbi posztjaink közül ajánljuk:

Egy kommunista James Bond

Hátborzongató metrózás

Elloptak egy hidat!