Az itt következő képek négy kínai nő kivégzését megelőző órákban (sőt, van úgy, hogy percekben) készültek. A képeket egy civil fotós készítette 2003. június 24-én, ám egészen mostanáig azok ne jelenhettek meg.

A teljesen példa nélkül álló fotósorozat a Kína középső részén található Wuhan iparváros női börtönében készült, és a hatóságok azért tiltották be őket, mert attól tartottak, hogy azok együttérzést keltenek majd az emberekben.

A fotós a kivégzést megelőző este 9 órától dolgozhatott a négy halálraítélt utolsó óráinak megörökítésén, az utolsó kép reggel 7 óra 21 perckor készült. A nőket kábítószer-csempészés miatt ítélték halálra.

A fotók betekintést engednek a halálraítéltek legintimebb pillanataiba: ahogyan kiválasztják, milyen öltözékben vigyék majd őket a kivégzésre, láthatjuk, mit esznek az utolsó vacsorán, és azt is, ahogy az egyik őr eteti az egyik elítéltet alig pár perccel azelőtt, hogy a kivégzőhelyre kísérné.

Külső szemlélő számára a legkülönösebb azt látni, ahogyan ezek az asszonyok, akik tudják, hogy másnap reggel meg fognak halni, nevetnek. És kártyáznak.

Aztán egyikük azon aggódik, hogy túl kövérnek látszik majd a képeken a pizsamájában, végül a problémát úgy oldják meg, hogy egy másik elítélt talál neki egy fekete felsőt. Láthatjuk azt is, ahogyan ráadják a vadonatúj pár cipőt...

Hajnali 6 órakor az egyik halálraítélt átadja a ruháit, azzal, hogy azt adják oda annak az elítéltnek, akinek a legnagyobb szüksége van rájuk.

Az utolsó képek azt mutatják, ahogyan a nőket a vesztőhelyre kísérik, ahol 16 másik halálraítélt várja már őket. Ez az a pillanat, amikor az egyik elítélt végül megtörik és sírni kezd...

Percekkel később mindannyian halottak. Tarkólövés.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Ha tetszett a poszt, ajánljuk az alábbiakat is:

A volán mögé ülő nők szexelni fognak

Elképesztő képek Marilyn Monroe-ról

Az utóbbi évtizedek legnagyobb sztrájkja