Egészen példátlan dolog történt a minap a brit Lordok Házában, ahol egy 89 éves bárónő nemes egyszerűséggel (és egy egyezményes jellel) bemutatott egyik képviselőtársának. Lady Trumpingtonból persze szinte azonnal sztár lett...

Az eset akkor történt, amikor a Lordok Házában éppen a két világháborúban elesett brit katonákról emlékeztek meg. A túl sok felsőházi képviselőt nem vonzó alkalomból éppen Lord King of Bridgewater tartott beszédet, melyben kifejtette, hogy az I. világháború túlélői közül senki sincs már életben „és a II. világháború túlélői is meglehetősen öregnek néznek ki. Amint arra nemes barátom, a bárónő, emlékeztet engem” - közölte, majd a mellette ülő Lady Trumpington felé fordult.

A 89 éves bárónő éppen elmélyülten tanulmányozott egy iratcsomót, ám ezekre a szavakra döbbenten nézett fel, majd nemes egyszerűséggel az Egyesült Királyságban egyezményes jelnek számító fordított V-betűt mutatta fel a kezével. Aztán főnemeshez illő nyugalommal tovább olvasta a papírjait.

Lady Trumpington egyébként nem akárki: a II. világháború tagja volt annak a csapatnak, amely feltörte Hitler kódjait, kollégái fanyar humora és minden köntörfalazást mellőző beszéde miatt kedvelik az 1922-ben született hölgyet.

Természetesen a brit lapok azonnal felkapták a témát és megszólaltatták a két felet is, akik (szintén természetesen) azt állították, hogy semmi különös nem történt.

Akaratlanul tettem ezt a gesztust. A kezem csak megrebbent. Soha nem sértettem meg Lord Kinget. Nem emlékszem, hogy ilyesmit tettem volna” - mondta Lady Trumpington, aki egyébként 1989-1992 között mezőgazdasági államtitkár volt.

Hasonlóképpen nyilatkozott Lord King is, aki hangsúlyozta, régi barátok és Lady Trumpington minden bizonnyal csak viccelt vele, amikor bemutatott neki.

A magunk részéről nem nagyon tudjuk eldönteni a dolgot, egy biztos: nagyon jól szórakoztunk!

Ha idáig eljutott, nem maradt más hátra, mint egy kattintás után csatlakozni hozzánk a Facebook-on – nem lesz egyedül, hiszen több mint 3500-an várják!! Ha van Twitter-e, akkor ott se hagyjon ki minket!