Büszkék vagyunk rá, hogy egészen az utolsó pillanatig képesek voltunk ellenállni a különböző Év Ezmegaza választások ismertetésének, de most csúnyán elbuktunk. Persze nem is csoda, hiszen az Év Szépsége szavazás nem csak a hölgyek, hanem az élen kialakult testvérharc miatt is megérdemli figyelmünket.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A voksolást 3000 brit nő megkérdezésével rendezte egy brit szépségipari termékeket forgalmazó lánc, és a végeredmény tulajdonképpen nem is meglepő, bár az ördög (és a sok-sok érdekesség) itt is a részletekben rejlik.

Na, jó, nem húzzuk tovább az időt: Hölgyeim és Uraim, az Év Szépe a brit hölgyek szerint Kate Middleton!

Igazi divatikon lett

Ugye, hogy senki nem kapott a szívéhez a döbbenettől? 2011 egyébként is Vilmos herceg feleségéé volt, már csak április esküvőjük miatt is, ám Katalin azóta saját jogon is szerzi bőven a rajongókat – a jelek szerint a hölgyek között is.

A részletekbe nem mennénk bele, de Vilmos feleségének sikerült azt is elérnie, hogy divat szempontjából is önálló tényezővé emelkedjen: a sminkje, a barna fürtjei és természetesen a ruhatára mind-mind sok követőre talált nem csak a szigetországban. (Olyannyira, hogy amikor például megjelenik egy ruhában, az azonnali és konkrét áldás gyártónak, forgalmazónak egyaránt, hiszen volt már rá példa, hogy órák alatt elkapkodták az összes fellelhető darabot.)

A második helyen Katalin húga, a 28 éves Pippa Middleton végzett, akinek az esküvőn a formás hátsójáról készített kép (az általa viselt Sarah Burton ruha meglehetősen előnyösen emelte ki a domborulatokat...) az idei év egyik legnagyobb netes szenzációja lett.

A testvérek mögött harmadik a tavalyi győztes Cheryl Cole lett, annak ellenére, hogy év közben hatalmasat bukott, amikor alig pár adást követően kidobták az amerikai X-faktor zsűrijéből.

A legszebb tíz közé befért még Rihanna, Holly Willoughby (tévés műsorvezető), Tulisa Contostavlos (aki az X-faktorban Cheryl Cole-t váltotta), Beyoncé, Emma Watson, Katy Perry és Victoria Beckham.

A barnák mindent elsöprő sikere

A felmérést végző cég igazgatója, Sara Wolverson egy érdekes jelenségre is felhívta a figyelmet: „Ami nagyon érdekes, hogy az első ötből négy híresség barna, ami azt is jelzi, hogy a sztereotípiákkal szemben mégis őket részesítik előnyben a szőkékkel szemben”. Ez az arány a teljes, húszas lista esetében is 75 százalék, azaz 15 barna hölgy szerepel rajta és ez a különböző szépségtermékek (hajfestékek, stb.) eladásán közvetlenül is érzékelhető.

Visszatérve a listához, az idei újoncok között szerepel többek között Lady Gaga (12.) és Adele (16.) is, míg olyanok tűntek el, mint Kylie Minogue, Leona Lewis, Michelle Obama és Gemma Arterton.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

A büdös pénz és a szexi szőke nők esete

Megoldódott minden idők egyik legnagyobb rejtélye? 

Káprázatos képek a hó- és jégvárosból

Itt az új sztár: Siku, a jegesmedvebocs