Harminc éve, Diana és Károly esküvője előtt, még hivatalosan bejelentették, hogy a menyasszony szűz. Vajon kérdés-e ma még Kate Middleton nemi élete?

A leendő brit uralkodó párjának szűzen kell kimondani a boldogító igent. Legalábbis ez a sok évszázados hagyomány (noha leírva, kötelezővé téve soha nem volt) Nagy-Britanniában, ahol most már hetek óta minden a leendő trónörökös, Vilmos és választottja, Kate Middleton közelgő esküvője körül forog.

Az április 29-i nagy esemény előtt a kérdés már némileg másként merül fel, mint 30 éve, amikor Vilmos édesanyja, az azóta autóbalesetben elhunyt Diana hercegnő esküvője előtt ez még komoly társadalmi kérdés volt.

Olyannyira, hogy akkor a menyasszony nagybátyjának, Lord Fermoynak kellett kiállnia a nagyérdemű elé és közölnie, hogy az akkor 19 éves Diana még érintetlen…

Harminc évvel később ez már gyakorlatilag nem kérdés, már csak azért sem, mert Kate és Vilmos gyakorlatilag évek óta együtt élnek.

„Úgy vélem, a királyi családnak előnyére válik, hogy felismerte, ez így normális. Sokat frissít a róluk kialakított képen” – vélekedett például Deborah Cohen történész.

Ugyanakkor mégis van egy olyan vonal, amit nem lehet átlépni. „Természetesen okozna némi nehézséget, ha a trónörökös olyan valakit választott volna, aki állandóan váltogatja a partnereit” – mondta a királyi családdal foglalkozó történész, Noel Cox.

Ironikus módon a leendő uralkodópár szexualitásának lazább kezelésében nem kis szerepet játszott maga Diana és Károly, elsősorban azokkal a botrányokkal, amelyek anno válásukat kísérték és mely során fény derült jó pár félrelépésre is.

Fent vagyunk a különböző közösségi oldalakon, a Facebook-on (csak egy lájk és már szórjuk is a sztorikat) és az iwiwen is. Mindkét helyen bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti.  Jó szórakozást!