Brutális látvány fogadta azokat az aktivistákat, akik Kínában segítettek feltartóztatni egy teherautót, amely több mint félezer kutyát szállított összezsúfolva. Az állatok éttermek konyháján végezték volna. Megrázó képek következnek!

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A kínai Yunnan tartományban történt, hogy autósok észrevették, mit is szállít a teherautó. Mivel a XXI. században élünk, a telefonokkal készült képeket feltették a Twitter helyi megfelelőjére, a Weibóra, ami olyan gyorsan terjedt, hogy a teherautó még úton volt, amikor a rendőrség egy díjfizető kapunál megállította, majd egy közeli rendőrörsre irányította a járművet, ahol addigra már gyülekezni kezdtek az állatvédő aktivisták.

Brutális látvány fogadta őket: 505 kutya bezsúfolva 156 kis ketrecbe, olyan iszonyú körülmények között, hogy sok közülük már az úton elpusztult. „Összezsúfolták őket, volt olyan ketrec, amelyikben 7-8 kutya is volt. A szívünk szakadt bele a látványba” - mondta az egyik állatvédő, egyike azoknak, akik aztán az egész éjszakát a kutyák ellátásával töltötték.

Ami bizonyos szempontból még drámaibb, hogy a helyi Állatfelügyeleti Hatóság embereinek vizsgálata nyomán kiderült, a szállítmány teljesen legális volt.

A kutyák tulajdonosának ugyanis megvolt minden engedélye, így a rendőrség sem léphetett fel, noha alapos volt a gyanú, hogy éttermi szállítmányról van szó.

Nem tehetünk semmit a kutyák elfogyasztása ellen, mivel nincsen állatvédelmi törvényünk. Csak remélni tudjuk, hogy a kormány megállítja a kutyakereskedőket” - mondta az egyik aktivista.

Jó hír, hogy ezeknek a kutyáknak a sorsa megoldódott, egy magán kutyamentő központ ugyanis mintegy 6000 dollárért az összes állatot megvette...

A korábbi posztok közül ajánljuk:

New York eddig sosem látott képeken

Jennifer Aniston bazi nagy görög lagzija

Korrupcióval terjeszkedett a hipermarketlánc

Ön lakna ilyen épületben?

Világsztárok anno