Hallottak már a Les Chandellesről? Nem? Ne csodálkozzanak, hiszen halandó ember ide nem nagyon léphet be. A Nemzetközi Valutaalap vezetője persze igen. Be is lépett és igencsak jól érezte magát.

A Les Chandelles egy párizsi privát klub a francia főváros egyik meglehetősen unalmas környékén, körbevéve japán éttermekkel, nem messze a tőzsdétől a Rue Therese 1. szám alatt. Persze egy exkluzív klub esetében kifejezetten előírás a diszkréció, melynek része az is, hogy a hely lehetőleg egyáltalán ne legyen feltűnő.

Nos, a Les Chandelles tökéletesen megfelel ezen kritériumoknak, így aztán a helyi pletykák és a brit bulvárlapok szerint nem véletlen, hogy a szexbotrányba keveredett Dominique Strauss-Kahn is előszeretettel látogatta a swinger klubot.

A műintézmény általában éjfél után pörög igazán, és a swingerség lényegéből adódóan elsősorban párok látogathatják – már amennyiben beengedi őket a meglehetősen morcos ajtónálló.

A Vanity Fair riportere bejutott a klubba, ahol természetesen semmi sem kötelező, ha úgy hozza a látogató kedve, akkor csak iszogat és nézi az eseményeket, de ha akar, be is szállhat a mókába.

Erre a klub hátsó részében nyílik mód, ami az újságíró szerint erősen hasonlít Stanley Kubrick Tágra zárt szemek című filmjének legendás helyszínére és jelenetére, csak éppen álarcok és maszkok nélkül vannak a szereplők.

Bár meglehetősen sok hasonló klub van Párizsban, a Les Chandelles (azaz a Gyertyák) A klub, ahová mindenki (már akit érdekelnek az ilyen helyek) szeretne bejutni.

A klub alsó szintjén egy rengeteg tükörrel felszerelt bárhelyiség található, ahol egy DJ nyomja a zenét. A hátsó helyiségben ezüsttálakban csokoládé és eper, no és természetesen a kötelező ital.

A klubban minden este egy-egy témakör köré szerveződik. A legkülönlegesebbek a keddek, amikor a „politikusok éjszakája” van, és nem vicc, ekkor a francia szenátus jeles tagjai is elő-előfordulnak itt.

Mint tette azt a meg nem erősített hírek szerint Dominique Strauss-Kahn…

 

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on, ahol az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti.  Jó szórakozást!