Egy felmérés szerint a stabil párkapcsolatban élő nők 90 százaléka szed magára plusz súlyt, amikor már biztonságban érzi magát.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Nem is kis plusz súlyról van szó, hiszen az új, stabil kapcsolatban élő hölgyek mintegy 6 kilót szednek fel, közülük 56 százalék az első 4-6 hónapban (!!). Fontos hangsúlyozni, hogy a felmérésben megkérdezett nőknél ez az állapot akkor következett be, amikor elkezdték magukat biztonságban érezni a kapcsolatukban.

A megkérdezett hölgyek közül minden ötödik a hízást azzal indokolta, hogy már elég biztosnak érzik a kapcsolatukat ahhoz, hogy ne kelljen az alakjuk miatt aggódni, míg minden tizedik a közösen elköltött, kalóriadús vacsorákat okolta.

A 6 kg az alap

„Amint a dolgok komolyra fordulnak, sok nő rájön, hogy a párjuk már velük marad, függetlenül attól, hogyan néznek ki. Az ehhez járuló életmódváltás és a férfiakéhoz hasonló adagok együttesen vezetnek a súlygyarapodáshoz” – magyarázta Mandy Cassidy pszichoterapeuta.

A pluszsúlyt felszedő 90 százalék kétharmada legkevesebb 6 (de sokan inkább 10) kiló megjelenését vallotta be, míg minden nyolcadik több, mint 12 kilogramm felesleget szedett fel.

„Semmi gond nincs azzal, ha az ember néha elengedi magát, és fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, de túl nagy vagy egészségtelen adagok elfogyasztása hosszú távon visszaüt” – mondta ki az egyértelműt Dr. Hilary Jones szakorvos.

Figyelni kell a kalóriákra

A szakember szerint a nők esetében veszélyt jelent, hogy napi 500 kalóriával kevesebbre van szükségük, mint a férfiaknak, márpedig a stabil párkapcsolat és az azzal járó közös étkezések nyomán az adagok is közelítenek egymáshoz, ami a nőknél könnyen elhízáshoz vezethet.

A magunk részéről azt tennénk hozzá mindehhez, hogy a felmérésben elsősorban az arányok a meglepőek (azért 6-10 kg elég soknak hangzik), másrészt pedig halkan szólnánk, hogy elég komoly tévedésnek tűnik, ha bármelyik fél elengedi magát egy kapcsolatban.

Láttunk mi már karón fekete madarat…

A korábbi posztok közül ajánljuk:

A gyűlölet álarc nélkül

Ez lesz a világ legmagasabb épülete

Elképesztő pletyka Diana hercegnőről

Igazi ritkaságok: világsztárok a szüleikkel

Milyen szexet akarnak a nők?