62 kilogramm. Ennyi a Föld felnőtt lakosságának átlagtestsúlya. A legnehezebbek Mikronézia lakói (87,4 kg), míg a legkisebb testsúlyúak a bangladesiek (49,59 kg). Magyarország a 43. 70,44 kilóval. Kattintás után jön egy jópofa program, ahol elhelyezheti magát a térképen!

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A BMC Public Health az ENSZ Rio+20 konferencia alkalmából hozta nyilvánosságra a héten a világ népeinek átlagtestsúlyát bemutató táblázatot, elsősorban a kóros elhízás okozta gondokra próbálván meg felhívni a figyelmet.

A lista élén Mikronézia áll, ahol egy átlagos felnőtt (nők-férfiak vegyesen, természetesen) testsúlya 87,4 kg, a végén pedig Bangladesh, ahol még az 50 kilót sem éri el az átlagos felnőtt testsúly. Magyarország 70,44 kilóval a 43. Líbia és Azerbajdzsán között.

Érdekesség, hogy Észak-Amerikában az átlagos testsúly 81.9 kilogramm, ami jelzi, milyen komoly problémát jelent elsősorban az Egyesült Államokban a felnőttkori elhízás.

Ha már az USA: miközben az Egyesült Államok lakossága csupán 5 százaléka a világ teljes népességének, súlyban majdnem az egyharmadát teszi ki. Ez az arány Ázsia esetében 61 és 13 százalék.

Nem maradt más hátra, mint erre a linkre kattintva nézze meg Ön is, többet nyom-e, mint egy átlagos tadzsik... Ígérjük, jó móka lesz!

A korábbi posztok közül ajánljuk:

David Beckham, a tökéletes úriember

Szex helyett inkább munka?

Stephen King végleg befejezte

Tönkreteszik a blogoló kislányt?

A legfurcsább bárok a világon