Az ember azt gondolná, hogy a brit sztárok (legyen az akár Kate Moss, vagy Kate Winslet, Hugh Grant, Jeremy Clarkson és még sorolhatnánk) valamelyik előkelő londoni negyedben élik mindennapjaikat. Nos, messze nem így van...

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Egy felmérés szerint Cotswolds Nagy-Britannia celebfővárosa, azaz legsűrűbben Gloucestershire és Oxfordshire dombjai között élnek brit hírességek.

A findaporperty.com felmérése szerint a sztárok gyakorlatilag folyamatosan hagyják el Londont, és kedvenc úticéljuk ez a gyönyörű vidék. Az oldal szerint legalább 48 híresség él ezen a környéken, ám ingatlanszakértők (például Samantha Baden) szerint ennél akár jóval többen is lehetnek, ám sokan mindent megtesznek azért, hogy elrejtőzzenek a kíváncsi lesifotósok elől.

Csak pár név, aki London helyett ezt a vidéket választotta: Károly herceg, Kate Winslet, Hugh Grant, Liz Hurley, Kate Moss (akinek egyébként Jamie Hince-szel kötött esküvője is itt volt), Lily Allen, Stella Macartney, Jeremy Clarkson, Zara Phillips és még sorolhatnánk.

Érdekes módon a sztárinvázió nem nyomta fel túlságosan az ingatlanárakat, talán azért mert átlagosan már eleve az országos átlagnál 100 ezer fonttal többe került itt egy ház.

A Cotswoldst gyakran nevezik Anglia szívének is, a középnyugati területen fekvő dombos részbe beletartozik Gloucestershire, Oxfordshire és részben Wiltshire, Somerset, Worcestershire és Warwickshire.

Sztárszomszédság negyedmilliárdért

Ezen a környéken van az a tó is, ahol a legtöbb sztár él. A fejlesztést Jade Jagger (a lenti képen) és Philippe Starck találta ki, szemük előtt a New York melletti Long Island Hamptons nevű része lebegett, a cél az volt, hogy a jómódúak és híresek megfelelő nyaralóra találjanak itt.

Amikor az első (csupa üveg) házak megépültek, már mindenki arról beszélt, hogy ez lesz Nagy-Britannia Beverly Hills-e és nem is tévedtek nagyot, hiszen korán megjelentek az olyan sztárok, mint Elizabeth Hurley és Kate Winslet. A lendület azóta sem csökkent, így aztán ma olyan hírességeknek van itt háza, mint Alex James, Lily Allen és Kate Moss.

Csak a miheztartás végett: az indulóár egy négy hálószobás háznál 810 ezer font (durván 250 millió forint), ami azért még az egyébként is elegáns környéknek számító Cotswolds mércéjével mérve is húzós picit. A Yoo fejlesztési igazgatója, Giles Baker ugyanakkor azt állítja, a kereslet minden korábbi várakozásukat felülmúlja.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Obama-botrány: íme, az eltitkolt képek!

A világ 10 legveszélyesebb helye

Hihetetlen szállodaépítés 15 nap alatt

Száz év egy fantasztikus videóban

Atomtámadás után – sosem látott képek

Túl szexi volt a gimnazistalány