Sokszor túlszabályozott világunkban egyre nehezebb elképzelni, hogy egykoron (és nem is olyan régen) voltak idők, amikor a gyerekek olyan játszótereken tölthették el az időt, amitől ma alighanem mindenki rémülten behunyná a szemét. Múltidéző következik.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A képeket elnézve két dolog jut az ember eszébe: az egyik a ma már megszokott (és mielőtt bárki megvádolna minket: egyébként nagyon helyesen kötelezővé tett – az már egy másik poszt témája lehetne, hogy ezt mennyire tartják, tartjuk be...) biztonsági elemek szinte teljes hiánya.

A másik, hogy a képeken alig látni felnőttet. Ma, ha az ember elmegy egy játszótér mellett, gyakran az az érzése, hogy legalább annyi felnőttet lát, mint gyereket.

Mindenesetre az itt látható képek az 1920-30-as években készültek Nagy-Britanniában, de hasonló játszótereket Magyarországon is bőven találhattunk még akár 20 évvel ezelőtt is. (Sőt...)

A képek közzététele mellett éppen ezért egy felhívást is közzéteszünk: szívesen várunk régi (vagy új...) fényképeket gyermekkorunk játszótereiről, ha sikerül összegyűjteni párat, szívesen kitesszük ide, emlékezve kicsit azokra az időkre, melyek nem feltétlenül voltak jobbak, csak mások.

A képeket a kivultagasabb@hotmail.com címre lehet küldeni!

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Szexbotrány az elnöki palota tetején

A világ legmagasabb tornya

Így hamisítanak ők

Mesés képek Afrikáról

Intim képek a brit királyi családról