Történet egy 12 éves, tragikus körülmények között elhunyt kislányról, aki halálában öt ember életét mentette meg és a szülőkről, akik képesek voltak a legnehezebb döntést meghozni.

A segítőkész kislány” - már életében így hívták a 12 éves Karis May Darlingot, aki tragikus halálával öt ember életét mentette meg, szülei döntésének köszönhetően.

A borzalmas eset idén áprilisban történt, amikor egy reggel az angol kislány fülfájásra ébredt. Édesanyja elvitte az orvoshoz, aki fertőzést állapított meg és antibiotikumot írt fel neki.

A kislány fülfájása el is múlt, ám egy héttel később visszatért. Aznap éjszaka az állapota olyan rosszra fordult, hogy az édesanyja bevitte a Basildon egyetemi kórházba.

Telepumpálták antibiotikummal, mert a vérteszt kimutatta, hogy fertőzés van a vérében. De eszünkbe sem jutott, hogy az orvosok ne tudnák kézben tartani a helyzetet. Karis azt mondta, fáj a feje, és vér jött a füléből, de nem volt nagyon rosszul és beszélni is tudott” - mondta az édesapja.

Hirtelen fordult válságosra az állapota

A kislány állapota a következő fél órában sokat romlott, egyre erősödött a vérzése. A Streptococcus A baktérium eljutott az agyáig és ott duzzanatot okozott. „A szemünk előtt fordult hirtelen válságosra az állapota. Az orvosok kétségbeesetten próbálták megmenteni az életét” - tette hozzá John Darling.

Az orvosoknak végül sikerült stabilizálni a kislány állapotát és átszállították a jobban felszerelt Great Ormond Street kórházba, ahol idegsebészek próbáltak megtenni mindent, ám nem jártak sikerrel, Karis agya véglegesen károsodott.

Az orvos félrehívott minket egy szobába és elmondta, mi történt. Lekapcsolták a lélegeztető-gépet, hogy kiderüljön, képes-e egyedül lélegezni, de nem tudott” - emlékezett vissza a tragikus percekre az apa.

Agyhalott volt, és már semmi sem menthette meg. Teljesen lesújtott a sokk minket. Csak pár órával korábban még beszélt hozzánk... most pedig már nem volt köztünk” - tette hozzá John Darling.

Öt ember életét mentette meg

A családot ekkor megkérdezték, hogy fel vannak-e készülve arra, hogy a kislányuk szerveit felajánlják életmentő transzplantációkhoz. „Egy pillanatig sem haboztunk. Karisnak semmi baja nem volt, és mindig szívesen segített az embereken. A nagyija dementiában szenved és ő mindig segített az édesanyjának az ápolásban, különösen, miután Kerrinél tavaly szeptemberben mellrákot diagnosztizáltak” - mondta az édesapa.

Kicsi lány volt nagy szívvel. Büszke lett volna rá, hogy a szerveivel másokon segíthet”. Karis májának egy részét egy újszülött kislány kapta meg, míg a többi részét egy kisfiú. Az egyik veséjét egy másik lány, a hasnyálmirigyét és a másik veséjét pedig egy tíz éve dialízisre járó férfi kapta meg.

Azt mondták, mindegyik átültetés sikeres volt. A máját megkapó kisfiú az utóbbi hónapokban folyamatosan egyre gyengébb és gyengébb lett, ez volt az utolsó esélye. A többiek már el is hagyhatták a kórházat, visszakapták az életüket, hála Karisnek” - mondta a kislány édesapja, aki szerint „Karis tovább él ebben az öt emberben, ami kis megnyugvást nyújt nekünk”.

Csatlakozz hozzánk és több mint kétezer barátunkhoz a Facebook-on, ahol az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható!  Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti.  Jó szórakozást!

Ha tetszett a poszt, akkor ajánljuk ezeket is:

A halál ára

Milliókat keresnek az anyatej feketepiacán

Minden nemi erőszak súlyos bűn