Egy esküvő rengeteg szervezés, egyik probléma követi a másikat. A nagy kérdések sorában az egyik: mi legyen a pár első dala? Körülnéztünk, ki mit választott!

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Mark Zuckerberg és Priscilla Chan

(Esküvő időpontja: 2012. május 19.)

A vendégek akár azt is hihették, hogy érettségi partin vannak, annyira egyszerű volt a Facebook-főnök és régi szerelme esküvője. Annyira azért nem volt egyszerű, hogy ne kedvenc együttesük, a Green Day énekese adja elő a banda Last Night on Earth című számát.

Katherine Heigl és Josh Kelley

(2007. december 23.)

A Grace klinika sztárja a utahi Park Cityben mondta ki a boldogító igent zenész kedvesének. A templomi bevonulás a Josh Kelley által szerzett zenére történt, az első táncot azonban már a Grammy-díjas Patty Griffin Heavenly Day cím dalára ropták.

Tom Cruise és Katie Holmes

(2006. november 19.)

Tom Cruise meglehetősen sajátos formáját választotta az udvarlásnak, amikor egyszer a You've Lost That Lovin' Feelin'? Című dallal szerenádozott Katie Holmesnak. Az esküvőn már nem követett el ilyen hibát, ott a Fleetwood Mac überromantikus dala, a Songbird szólt.

Nicole Kidman és Keith Urban

(2006. június 25.)

Tom Cruise korábbi párja, Nicole Kidman is 2006-ban házasodott újra (pontosabban ő előbb...), és bár párja, Keith Urban neves country-zenész, mégsem az ő zenéjét (sőt, még csak nem is az ő műfajában született dalt) választottak. A gyertyagyújtáskor és a fogadáson Beethoven Örömódája szólt, valamint egy nagy klasszikus: Etta James At Last című dala.

David és Victoria Beckham

(1999. július 4.)

Ha azt mondjuk, hogy az 1999-es év legnagyobb felhajtását sikerült összehozni az akkor még a Manchester Unitedben futballozó angol válogatott és a Spice Girls énekesnőjének esküvőjével, akkor még talán kissé alul is becsüljük a lagzi nagyságát. Bár a meghívottak között volt például Elton John is, mégsem az ő dalát választották, hanem Frank Sinatra It Had To Be You című számát. Igaz lehet, mert lassan 15 évvel és 5 gyerekkel később is együtt vannak (noha akadtak problémás időszakok).

Will és Jada Pinkett Smith

(1997. december 31.)

Az biztos, hogy Will Smith nem felejti el az esküvő dátumát (ezért célszerű választás a szilveszter...). A (nem túl jó) viccet félretéve, az esküvőn már jelen volt a pár mindkét gyermeke, a fiuk, Trey a saját lábain, a lányuk, Willow édesanyja hasában. Will Smith me sokat vacakolt a dalválasztással, egyszer csak színpadra pattant és lenyomta a Getting Jiggy With It cím slágerét.

John Kennedy Jr. és Carolyn Bessette

(1996. szeptember 21.)

Talán nem szentségtörés azt állítani, hogy az ifjabbik John Kennedy az volt az amerikaiaknak, ami Vilmos herceg ma a briteknek. Így aztán Kennedy elnök fiának 1996 szeptemberi esküvője hatalmas társadalmi esemény... lett volna, ha nem titokban tartják a legszűkebb családi és baráti kör részvételével. Egy Prince-dalt választottak, aminek a címe (Forever In My Life) szomorú fintor a sorstól, hiszen alig három évvel később, 1999-ben mindketten életüket vesztették, amikor lezuhant a repülőgépük.

Michelle és Barack Obama

(1992. október 3.)

Meg lennénk lepve, ha az idei elnökválasztási kampány finisében nagy feneket tudnának keríteni házasságkötésük 20. évfordulójának (hacsak nem lesz belőle kampányesemény...). Mindenesetre az amerikai elnök állítja, Stevie Wonder zenéje nélkül talán sosem jöttek volna össze, így aztán nem csoda, hogy a sokszoros Grammy-díjas énekes egyik dalát, a You And I címűt választották a lagzin is.

Elvis és Priscilla Presley

(1967. május 1.)

Amikor először találkoztak, Elvis 24, Priscilla pedig csak 14 éves volt. Két évvel később kezdtek komolyabban randevúzni, majd egy meglehetősen zaklatott nyolc éves időszak következett az életükben (Elvis nem volt feltétlenül mindig a leghűségesebb partner...), míg végül 1967-ben, Las Vegasban kimondták a boldogító igent. Kérdés, mennyire volt boldogító, hiszen a házasság csak hat évig tartott. És vajon mit választhat a könnyűzene történetének egyik legfontosabb előadója saját esküvőjére? Hát a saját dalát. Love Me Tender.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

A legszebb felhőkarcolók a világon

Jó nőket a kormányba!

Hülye kalapok szakmányban

Súlyosabb vagy, mint egy tadzsik?

David Beckham, a tökéletes úriember