Most hirtelen nagyon nehezen tudnánk ennél rémisztőbb munkát elképzelni. Szerény véleményünk szerint a képek megtekintéséhez is kell idegrendszer, úgyhogy aki nem szeret rettegni, most ne kattintson!

 

A kínai munkások évek óta építik a Hunan tartományban található Shifou hegy derekán készülő ösvényt. Egészen pontosan a sziklába épül a majdan 3 kilométer hosszú gyalogút, ami a leghosszabb lesz a maga nemében Kínában.

Első (és második...) ránézésre nem nagyon érezhető a nyugati világban megszokott biztonsági intézkedések betartása, bár nyilván a kínaiaknak sem ment el az eszük.

Az egyik munkás, a képünkön is látható 48 éves Ju Dzsi már több mint 10 éve dolgozik hasonlóan extrém körülmények között.

A fiatalok nem tolonganak ezért a munkáért, azért sem, mert ilyenkor hónapokig vagy akár évekig is a hegyekben kell dolgozni” - fejtegette.

Mit is mondhatnánk: még ha ez lenne a legnagyobb nehézség... (További képeket itt, a Daily Telegraph oldalán lehet nézegetni – már akinek van hozzá kedve.)

Egy korábbi posztunkban a világ legveszélyesebb hídjait mutattuk be. Volt köztük kínai is, a Shandon tartományban lévő Tai-hegyen, amely évezredek óta fontos kulturális és vallási hely. A hidat három hatalmas és számtalan kisebb kő alkotja. Alatta pedig a hihetetlen mélység…

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on, ahol az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti.  Jó szórakozást!