Bár leggyakrabban észre sem vesszük (főleg a városban élők), egészen elképesztő drámák zajlanak le az állatvilágban – és néha adódik olyan pillanat, amikor ezeket valaki meg is örökíti. Ilyen képekből válogattunk.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Az első képen rögtön egy prérifarkas és egy meglehetősen merész vidra összecsapásának lehetünk szemtanúi, méghozzá az amerikai Yellowstone Parkból. A kép története röviden annyi, hogy a gyanútlan vidra éppen egy lékből dugta ki a fejét, amikor szembenézett vele az éhes prérifarkas. A vidra meglehetősen merész megoldást vállalva megelőző csapásra szánta el magát és nekitámadott a kojotnak, ami meglepetésében elrohant.

A következő képen egy félig játékos, félig komoly macska-egér párharcot láthatunk. A játékos értelemszerűen a Dexter nevű macska részéről volt azt, ami alighanem jobban élvezte a dolgot, mint az egér, amit alaposan megröptetett... A fotót a macska tulajdonosa, Angelo DeSantis készítette a kaliforniai Grass Valleyben.

Chris Bailey éppen fácánokat fotózott Dél-Dakotában, amikor egyszer csak megjelent egy hatalmas fehérfejű rétisas, és egész egyszerűen elragadta az egyik éppen fotózott példányt. A körülmények nem voltak éppen ideálisnak mondhatók a fotózásra, hiszen meglehetősen nagy hó és mínusz 28 fok volt, de a képet elnézve, megérte (nekünk mindenképpen).

Tolvaj! Alighanem ezt gondolta (volna) magában ez a veréb (ha gondolna valamire), amikor laza mozdulattal kinyúlt és megragadta a betolakodó lábát. A kép a fotós Urs Schmidli svájci házának kertjében készült.

A Sioma nevű macska kerget el egy rókát az egyik kamcsatkai vadrezervátumban Oroszország távol-keleti részén. Az agresszor persze a róka volt és a két álalt egy ideig kerülgette egymást. Az óvatos róka aztán inkább a visszavonulás mellett döntött. „Sioma meglehetősen erős egyéniség. Erre akkor jöttem rá, amikor egyszer megpróbáltam megsimogatni, mire megmart és fújni kezdett” - mondta a fotót készítő gazda, Szergej Krasznoscsokov.

A következő is egy egészen szenzációs kép, melyen egy amerikai kígyónyakú madár értelmezi újra a lándzsás halászat fogalmát. A történet a maga egyszerűségében is nagyszerű: a madár észrevette a vízben a halat, majd egyetlen fejmozdulattal felszúrta.

A nyúlnak finoman szólva sem jók az esélyei a következő képen, különösen, hogy egy kazah nemzeti sport, a sólymászat szenvedő alanya...

Végezetül egy hóbaglyot mutatunk meg, amint éppen tízóraizni készül egy mezei egér levadászásával. A képet Hal Trachtenberg fotós készítette a quebeci Saint Barthelemy mellett: „A kisegérnek esélye sem volt. A baglyok csendesen repülnek, szóval az egérnek még ocsúdni sem volt ideje”.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

A legcukibb állatfotók

Ilyen volt a világ 100 éve – színesben

Az év hazugságai

A nagy pandabotrány

Ki lett az év legszebb nője?