Szó szerint: Pavel Durov (az orosz Mark Zuckerberg) papírrepülőt hajtogatott 5000 rubeles (kb 38 ezer forint) bankjegyekből és azokat dobálta ki az ablakon. Majd röhögve végignézte, ahogyan az emberek odalent verekednek a pénzért.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Pavel Durov (a fenti képen jobbra) azzal lett milliárdos, hogy megcsinálta (és tulajdonolja) a legnagyobb orosz közösségi oldalt, a VKontakte-t. A jelek szerint már nem tud mit kezdeni a pénzzel, legutóbb ugyanis azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egyszerűen elkezdte kiszórni szentpétervári irodája ablakán.

A 27 éves vállalkozó és kollégái nagy élvezettel nézték, amint az emberek az utcán egymást taposva próbálják meg elkapni az értékes repülőket.

Aztán ahogyan az már lenni szokott, a mókának (még ha kegyetlennek is..) induló szórakozásból gyorsan komoly botrány lett, ugyanis a pillanatok alatt összegyűlő hatalmas tömeg megvadult.

Az emberek állatokká váltak, amint megpróbálták megszerezni a bankjegyeket. Betörték egymás orrát, felmásztak a lámpákra – olyanok voltak, mint a majmok” - mondta egy szemtanú.

Egyes becslések szerint (bár fogalmunk sincs, honnan veszik ezt az adatot) Pavel Durov közel félmillió forintnyi rubelt szórhatott ki az ablakon. Az üzletember tetté később azzal magyarázta, hogy ünnepi hangulatot akart teremteni a hétvégére.

Gyorsan be kellett fejeznünk, mert az emberek állatokká váltak” - írta a Twitteren. Éppenséggel nem mindenki volt elájulva az ifjú milliárdos sajátos akciójától, több blogger például őrültnek és provokatívnak nevezte az akciót, mások szerint kegyetlenség volt ennyi pénzt kidobni az ablakon és végignézni, ahogyan az emberek elvesztették az önuralmukat.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Ötven felett lettek sztárok

Itt nyaralnak a milliomosok

A világ legfélelmetesebb medencéje?

Ön dönt: tökéletes test vagy szex?

Mivel etetnek az iskolákban?