A történetben minden van, mi szem-szájnak ingere: orosz kémnő, 40 évvel idősebb brit képviselő, szex... és kiutasítás. 

A héten kezdődött meg az a meghallgatás, melyen a Nagy-Britanniából kiutasított 26 éves Jekatyerina „Katya” Zatulivetert (fenti képünkön) kérdezték ki. Az orosz nőt tavaly tartóztatták le és azzal vádolják, hogy az orosz titkosszolgálat embereként az volt a feladata, hogy a 65 éves liberáldemokrata képviselő, Mike Hancock szeretőjeként jusson be a brit Parlamentbe és gyűjtsön adatokat.

A nő először még 2006-ban, a szentpétervári egyetem hallgatójaként találkozott az egyébként nagy nőcsábász hírében álló (bármilyen nehéz is ezt a fényképe alapján elképzelni) brit politikussal.

Az év végétől rendszeresen bedolgozott már Mike Hancock hivatalában, ahol végül összesen négy évet töltött. Ezen idő alatt a politikus szeretője lett, olyannyira, hogy a férfi lakást is bérelt neki. Jekatyerina Zatuliveternek állandó parlamenti belépője volt és a brit kémelhárítás szerint hozzáférhetett bizalmas védelmi dokumentumokhoz, lévén a liberáldemokrata politikus tagja az alsóház védelmi bizottságának.

A nő olyan sikeresen beépült, hogy segített Mike Hancock írott parlamenti kérdéseinek megfogalmazásában.

Bőkezűen osztogatta kegyeit

A meghallgatáson Katya Zatuliveter abszurdnak nevezte a kémkedés vádját, ugyanakkor azt elismerte, hogy viszonya volt többek között egy NATO tisztviselővel, egy holland diplomatával és egy vezető ENSZ-politikussal is. (Nem kis forgalmat bonyolított le...)

Az orosz nőt tavaly tartóztatta le és hallgatta ki a brit elhárítás (az MI5 és az MI6), míg aztán Theresa May belügyminiszter közölte, kiutasítják az országból.

A Különleges Bevándorlási Ügyek Bizottságának keddi meghallgatásán a kormányt képviselő ügyvédek igazi végzet asszonyának festették le Katya Zatulivetert, akinek specialitása a hatalmon lévő férfiak elcsábítása.

A nő természetesen tagadta a vádakat és részletesen beszámolt Mike Hancock magánéletéről. A meghallgatás folytatódik.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, ahol itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Ja, és fent vagyunk a Twitter-en is sztárhírekkel, érdekességekkel.

Korábbi posztjaink közül ajánljuk:

Egy kommunista James Bond

Hátborzongató metrózás

Erre nincsenek szavak!