Nagyon kemény döntést hozott meg egy brit várandós nő, aki úgy döntött: három héttel a kiírt időpont előtt megindíttatja a szülést, hogy haldokló rákos kislányának legyen esélye találkozni a húgával.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Az angliai Penworthamben (Lancashire) élő Paula Holmesra kegyetlen döntést mért az élet: megindíttassa-e három héttel korábban a szülést, hogy haldokló kislányának esélye legyen látni a húgát. (A fenti képen a Holmes-család látható, a nagy testvérekkel közösen.)

A 10 éves Katynél tavaly októberben állapítottak meg az orvosok agydaganatot, miután az addig egészséges és boldog gyerek furcsán kezdett viselkedni, és egyre kevesebbet mosolygott.

Az anyai ösztön azt súgta, hogy valami baj van, ezért elvitték a háziorvoshoz. „Azt mondtam az orvosnak, biztosan azt gondolja majd, hogy megőrültem, de nagyon aggaszt, hogy Katy nem mosolyog” - mondta az édesanya a doktornak.

Az elmaradt mosoly

A kislány nem sokkal a tanév kezdete után kezdett homályos látásról és fejfájásról panaszkodni. „A családban hagyománya van a fejfájásnak, így aztán semmi rendellenességre nem gyanakodtunk. Ennek ellenére biztos ami biztos alapon elvittük Katyt a háziorvoshoz, aki migrénre gyanakodott és arra kért, hogy egy hétig vezessünk naplót Katy fejfájásairól” - emlékezett vissza Paula, hozzátéve, hogy alig pár nappal ezt követően volt egy iskolai összejövetel, ahol kitüntették a kislányt, aki szokásával ellentétben egyetlen mosoly vagy gesztus nélkül vette át a dicséretet.

Katyt azonnal az egyik közeli kórházba utalták CT-re, ami semmit sem mutatott ki. Nem sokkal később osztálykirándulásra ment a kislány, aminek végén az egyik tanár azt mondta az édesanyának, hogy valami nincs rendben Katy egyik szemével. Az édesanya ekkor bevitte a kórház sürgősségi osztályára, ahol csináltak egy MRI-t, ami agydaganatot mutatott ki.

A kislányt ezután a manchesteri gyermekkórházba szállították, ahol a teljesen kétségbeesett családdal közölték a hírt, hogy a rák típusa és a daganat helye miatt Katyt nem lehet megoperálni és csak a sugárkezelés maradt, de a kislánynak így sem lehet több hátra az életéből fél évnél, maximum 9 hónapnál.

Háromszor tért vissza

A család nem árulta el a kislánynak, hogy halálos beteg. Az orvosok eddig három alkalommal közölték a családdal, hogy végső búcsút kellene venniük Katytől, ám a kislány minden alkalommal túljutott a válságos időszakon. Jelenleg a Chorleyban található gyermek hospiceban ápolják. A szülők utolsó utáni reménye egy ausztrál szakember, Dr. Charles Teo, aki híres merész döntéseiről.

Teljesen kétségbeesettek vagyunk, minden segítségre szükségünk van. Teljesen tehetetlenül nézzük, ahogyan Katy élete elillan. Csodálatos kislányunk harca az orvosokat is meglepi, tartozunk neki annyival, hogy minden emberileg lehetségest megteszünk, hogy segítsünk neki” - mondta az anya, hozzátéve, hogy fogalma sincs mit és hogyan kellene tennie.

A borzalmas felismerés

Az asszonynak meg kellett hoznia még egy nehéz döntést, hiszen miközben az egész borzalom zajlott, várandós volt. A döntés: vajon megindíttassa-e korábban a szülést, hogy a haldokló gyermeke még láthassa és megölelhesse húgát?

Borzalmas volt a felismerés, hogy Katy talán soha nem láthatja a babát. Az orvosom habozás nélkül beleegyezett a szülés megindításába” - mondta Paula, hozzátéve: „Katy imádja Scarletet, és úgy tűnik, különleges kapocs fűzi hozzá. Elég, ha a karjába adjuk a picit, rögtön mosolyog”.

A történetnek még nincsen vége, hiszen a 10 éves kislány folytatja a harcát.

Bennünk pedig azért csak ott a kérdés: vajon helyes döntés-e időnek előtte megindíttatni egy szülést, akár ilyen okból is?

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Egy iszonyatos mészárlás képei

A világ, ahogyan még sosem látta

Nézze meg, hol laknak a sztárok!

Obama-botrány: íme, az eltitkolt képek!

A világ 10 legveszélyesebb helye

Hihetetlen szállodaépítés 15 nap alatt