Fogadjuk visszafogottan a drága ajándékokat, ne hízelegjünk túlságosan átlátszóan, és nagyon figyeljünk oda, mit és hogyan rendelünk a pincértől. Az első randi sorsdöntő lehet.

Ne kerteljünk: mindig is voltak és mindig is lesznek olyan hölgyek (és férfiak is, ha már itt tartunk), akik esetében a párválasztásnál elsődleges szempont, hogy a kiszemelt partinak legyen pénze. Lehetőleg jó sok. Az sem baj, ha egyenesen milliárdos.

A fenti tétel független kultúrától, földrésztől, hagyományoktól, így aztán nem csoda, hogy az egyre több multimilliomos hazájában, Kínában is megmozgatja a hölgyek fantáziáját egy-egy dúsgazdag, ámde meg még nem házasodott férfiú.

Nekik segít egy pekingi iskola, amely azt ígéri: a 2000 yüanos (kb. 570 ezer forintos) tandíj fejében megtanítja, miként kell milliárdos férjet fogni. Az európai szemmel kissé cinikusnak tűnő Erkölcsi Nevelési Központ néven futó vállalkozás ezért a helyre kis összegért egy 10 órás (…) kurzust ajánl, melynek végére a tanítványok birtokában lesznek a tuti praktikáknak.

Az órák között olyan alapvető fontosságú tudnivalók szerepelnek, mint a make-up és a divat, az etikett, vagy éppen hogy miként ismerjük meg egy férfi személyiségét a mimikája alapján.

Az első, döntő benyomás

Shao Tong, az egyik oktató szerint a program alapvető fontosságú a pénzhez menés szempontjából (naná, mondana mást...), különösen azért, mert az első randin jó benyomást kell kelteni, márpedig ekkor a hölgyeket igencsak alaposan vizslatják.

Figyelik, mit rendelsz, hogyan eszel, miként beszélsz a pincérrel, és ezek alapján döntik el, feleségnek való vagy-e” - tette hozzá az oktató.

A megnyitás óta tóduló reménybeli milliárdosnékat olyan tanácsokkal is ellátják, mint például melyek a gazdagok által előszeretettel látogatott helyek (ugye, ha az ember találkozni akar velük, akkor valóban nem árt tudni, hol is keresse őket), a megfelelő ruha kiválasztása, de ezeken túl azt is megtanulhatják az érdeklődők, miként kell visszafogottan fogadni a drága ajándékokat, és miként kerüljék el az őszintétlen hízelgést. (Egy ötlet, innen, a távoli Európából: esetleg meg kell próbálni adott lehetőségeken belül őszintének lenni.)

Egyre több a milliárdos

Mindenesetre a nők nem indulnak teljesen esélytelenül, hiszen az Egyesült Államok után Kínában él a legtöbb milliárdos - ami persze a népesség számát tekintve még nem is lenne túl biztató, az már annál inkább, hogy számuk tavaly kis híján megduplázódott

Egyébként (félretéve cinizmusunkat és kissé közelebbről megvizsgálva a jelenséget) érdekes változások figyelhetők meg Kínában, ahol a fiatal nők egyre később mennek férjhez és ennek főleg anyagi okai vannak, úgy érzik ugyanis, hogy a pénzes férj a rövidebb út a boldogsághoz.

Nemrég az egyik tartományi nőszervezet készített felmérést, melyből kiderült, hogy az egyetemista lányok 60 százaléka gazdag családból származó férfit szeretne férjnek (kíváncsiak lennénk egy európai adatra is, ha valaki esetleg tud ilyet, azt megköszönjük).

Miközben nem gondoljuk azt, hogy régebben a szülők (vagy ha volt beleszólásuk, a fiatal nők) számára ne lett volna szempont a mindenkori esélyes férjjelölt anyagi helyzete, az arányok azt jelzik, a modern Kínában egyre fontosabb szerepet játszik a gazdagság – már a párválasztásban is.

Csatlakozz hozzánk és több mint kétezer barátunkhoz a Facebook-on, ahol az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti. Jó szórakozást!

Ha tetszett ez a poszt, ajánljuk az alábbiakat is:

Így mulatnak a kínai csúcsgazdagok

Megdöbbentő szellemvárosok

A leghátborzongatóbb építkezés