Minden ötödik munkaadó rúgott már ki a közösségi oldalra elhelyezett hozzászólás miatt munkatársat – olvasható egy friss felmérésben. Érdemes vigyázni...

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Alighanem gyorsabban változik a netes közösségi életforma, mintsem ahhoz hozzá tudnánk szokni, így aztán nem csoda, ha néha komoly gondok adódhatnak egy-egy meggondolatlanabb hozzászólásból.

Egy, a technológiai ágazatban végzett felmérés szerint minden ötödik cégvezető bocsátott már el azért alkalmazottat, mert nem tetszett neki az illető valamely közösségi oldalon közzétett kommentje, és persze az is előfordult, hogy valaki ezért nem kapott meg egy állást.

Bár korábbi felmérésekből kiderült, hogy a cégek 40 százaléka ellenőrzi a lehetséges leendő munkavállalók közösségi profilját a végső döntés előtt, az Eurocom Worldwide, a Global PR Network és a Six Degrees PR-ügynökség által közösen végzett kutatás az egyik első nyilvánvaló bizonysága annak, hogy nem ritka az ilyen típusú elbocsátás sem – és nem csak az IT-szektorban...

Az amerikai Georgia államban élő 24 éves Ashley Payne-t például azért rúgták ki tanítói állásából, mert egy Facebookon közzétett fotón alkohollal a kezében volt látható. Egy önkormányzati tisztviselőnek pedig azért köszönték meg a munkáját, mert azt írta egy posztban, hogy a melegek házassága „túlzásba vitt egyenlőség” lenne.

A válaszadó cégeket megkérdezték arról is, hogy ők miként kezelik a közösségi médiát. Közel felük állította, hogy a következő 12 hónapban várhatóan többet költenek majd az ilyen típusú megjelenésre, bár csak 23 százalékuk mondta azt, hogy többé-kevésbé tisztában van azzal, milyen hatása lesz az elköltött összegnek.

Az IT-cégek által legfontosabbnak tartott közösség platformok a LinkedIn (74 százalék), a Twitter (67 százalék), a Facebook (64 százalék) és a YouTube (56 százalék).

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Káprázatos fotókkal a világ körül

Falu a világ tetején – döbbenetes képek

Hol a nők helye?

Chuck Norris véget vet az amerikai elnökválasztásnak

A kislány, aki öregebb, mint az édesanyja