Manhattan legdivatosabb részén található az a minden földi jóval felszerelt ingatlan, melyet 90 millió dollárért dobott piacra tulajdonosa. Ha el is kel ennyiért, ez lesz minden idők legdrágább New York-i háza.

A Kívül tágasabb nem először próbálja meglesni a gazdagság kulisszáit (korábban foglalkoztunk már azzal, hol laknak az igazán gazdagok, és utánajártunk annak is, hova menekülnek a sztárok, ha igazán magányra és luxusra vágynak), mai posztunk annyiban mágis más, hogy ezúttal New Yorkba látogatunk, és egy igazán különleges ingatlant mutatunk be.

A Manhattan Upper East Side-i részén található házban csekély tíz hálószoba, 11 fürdőszoba, három (!) konyha, egy padlótól plafonig faborítású könyvtárszoba, konditerem és lift is található.

Ha valaki úgy dönt, megér neki ennyi pénzt a valóban luxusház (és nem inkább kibéreli havi 210 ezer dollárért, mert azt is lehet…), akkor azon túl, hogy az ingatlan büszke tulajdonosa lesz, még azzal is eldicsekedhet, hogy New York történetében még soha senki nem fizetett ki ennyi pénzt egyetlen házért.

A rekordot jelenleg J. Christopher Flowers gyakorló milliárdos tartja, aki 5 éve nevetséges 53 millió dollárt csengetett ki a Harkness Mansion nevet viselő ingatlanért (akit érdekel, a cím: 4 East 75 Street).

A most eladás alatt álló ingatlannak nem akármilyen történelme van, hiszen azt az 1900-as évek elején a legendás mágnás, Frank Winfiled Woolworth (igen, igen az áruházas Woolworth) építtette a lányának, Helenának.

Ha már építtetett, akkor nem állt meg egynél, mert a jelenleg eladó ingatlant közrefogó két másik házat is ő húzatta fel, két másik lányának, Ednának és Jessienek. Képzeljük el, mi történt volna, ha van 8-10 lánya – akkor egy egész utcát lett volna kénytelen felhúzatni, szegény.

A teljesen felújított házat egyébként 1995-ben nevetséges 6 millió dollárért vásárolta meg a konditermekből meggazdagodott Lucille Roberts (egyébként akkor éppen férfiaknak szánt edzőterem működött benne…).

Érdekesség, hogy a házat ugyanaz az ügynök (és természetesen ügynökség) árulja, aki anno eladta a Harkness Mansiont is, és 2007 óta összesen 43 luxusházat passzolt tovább, összesen 700 millió dollár értékben.

Paula Del Nunziom szerint a rémisztően magas ár azért indokolt, mert ez az egyetlen olyan ingatlan a hasonló típusú házakat magában foglaló piacon, amely gyakorlatilag azonnal költözhető, teljesen felújított. Az összes többi kívülről jól néz ki, de belül még rengeteg munkát (és főleg: pénzt) kell ráfordítani, ráadásul ez az egyetlen, két világháború közti stílusban helyrehozott ingatlan.

Fent vagyunk a Facebook-on, ahol bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Csak egy lájk az egész – bőven megéri…(Ja, és nem hagyjuk cserben a Twitter-hívőket sem, aki ott követne minket, az nyugodt szívvel kattintson ide!)