A magyar férfi 11 embert (köztük négy gyereket a lezárt csomagtérben) gyömöszölt be az autójába, melynek nem volt biztosítása sem. Amikor bevitték a rendőrségre, akkor sem érdekelte különösebben a gyerekek biztonsága.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A 38 éves Lakatos Zoltánt még tavaly júniusban kapcsolták le a rendőrök Leicestre központjában Audi A4-esében. Az autóban heten ültek, a hátsó ülésen öten, köztük egy 9 hónapos kisbaba.

Az igazi meglepetés ellenben akkor érte a rendőröket, amikor az ellenőrzés keretében kinyittatták a csomagtartót, ahonnan 4 másik gyerek nézett velük farkasszemet. A férfit bevitték a rendőrségre, ahol rövid oktatást kapott a gyerekek biztonságos szállításáról, mire csak annyit mondott: „Nem számít, ők csak gyerekek”.

A férfi mellett az anyósülésen egy 49 éves nő ült, míg hátul egy 65 éves férfi, egy másik 49 éves nő, egy 24 éves nő, egy hároméves gyerek és a már említett 9 hónapos kisbaba. A csomagtartóban utazó négy gyerek 11, 10, 7 és 5 éves volt az eset idején.

A járműben 11 ember utazott, tovább súlyosbította a helyzetet, hogy az autónak semmilyen biztosítása nem volt” - jelentette ki a bíróságon Ian Johnson ügyész.

Megdöbbentő mértékben vette semmibe”

A leicesteri bíróság (a fenti képen) Lakatos Zoltánt távollétében (a férfi nem jelent meg a bíróság előtt) kedden bűnösnek találta, és egy évre elvette a jogosítványát, valamint 1325 font (470 ezer forint) pénzbüntetés és költségtérítés megfizetésére ítélte, amit 14 napon belül kell teljesítenie.

A magyar férfi tulajdonképpen még olcsón meg is úszta, hiszen a maximális büntetési tétel akár 5000 font (1 millió 770 ezer forint) is lehetett volna.

Az egyik közlekedésbiztonsággal foglalkozó alapítvány, a Brake szóvivője az eset kapcsán úgy fogalmazott: „A sofőr érzéketlenül semmibe vette utasai életének biztonságát és rendkívül szerencsés, hogy erkölcsileg elítélendő viselkedésének nem lettek sokkal súlyosabb következményei”.

Az autóvezetés olyan előjog, amit ez a sofőr egészen megdöbbentő mértékben vett semmibe, éppen ezért a Brake azt javasolja, hogy a jövőben sokkal súlyosabban büntessék az ilyen szándékos törvényszegést” - tette hozzá Martin Howard.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Béküléssel ér véget a 71 éves botrány

Itt a legexkluzívabb közösségi oldal

Sokkoló képek cigiző gyerekekről

Sosem látott képek a Pokol Angyalairól

Mick Jagger mint James Bond?

Nézegessen uralkodói jachtokat!