Finoman szólva sem minden New Jerseyben adót fizető amerikai lelkesedik azért, hogy közel 200 ezer dollár közpénz ment el Whitney Houston (egyébként zártkörű) temetésére.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Whitney Houston szülővárosa egészen pontosan 187 ezer dollárt fizetett a tragikus körülmények között elhunyt énekesnő temetése miatt szükséges rendőri túlórákra és ezért nem mindenki lelkesedik. Egyesek szerint a családnak kellene állnia az összes költséget.

Bár a televízió közvetítette Whitney Houston temetését, azon csak a meghívottak vehettek részt. Mildren Crump newarki tanácsnok ugyanakkor úgy vélte, a rendőri jelenlétre igenis szükség volt, hiszen több ezer ember volt, aki szeretett volna bejutni a szertartásra, őket a rendőrök tartották biztonságos körülmények között vissza.

Egy hasonló jelentőségű eseményt példaként véve, a Michael Jackson 2009-es glendale-i temetésekor felmerült 150 ezer dolláros pluszköltséget a sztár családja fizette.

Más kérdés, hogy a Los Angeles-i Staples Centerben tartott megemlékezéssel kapcsolatos, nagyjából egymillió dollárra rúgó rendőri pluszköltségek számlázását egyéves pereskedés követte. Végül a Michael Jackson is soraiban tudó AEG promóciós cég beleegyezett, hogy egymillió dollárt fizet Los Angeles alapjába, és 300 ezer dollárt a rendőrség alapítványának felszerelés vásárlására. Más kérdés, hogy a megemlékezésen 17 500 rajongó is részt vett, míg Whitney Houston temetése zártkörű volt.

Whitney Houston február 11-én, a Grammy-díjak átadását megelőző éjszaka hunyt el. Múlt héten hozták nyilvánosságra a jelentést, mely szerint az énekesnőt lakosztálya fürdőszobájában találták vízbe fulladva.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

A Star Wars és a Ponyvaregény, ahogyan még sosem látta

Húsvéti képekkel a világ körül

Tojásfejű világsztárok

Tüntessük el a tévéket!

Harmatcseppnyi csodák