Két év, 12 millió font – ennyi ideig tartott és ennyibe került a Kensington palota felújítása, melyet a napokban újra megnyitnak a nagyközönség előtt.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A Kensington palota, melyet a nagyközönség leginkább mint a néhai Diana hercegnő otthonát ismer, 1689-ben vásárolta meg Mária királynő és III. Vilmos, egészen pontosan 20 ezer fontért.

A palotában született Viktória királynő (a következő képen a szoba látható, melyben meglátta a napvilágot, alatta pedig a róla és férjéről készített portré), így aztán a most megnyíló kiállítás nagyobbik része is rá koncentrál, de természetesen Diana hercegnőre is megemlékeznek, az egyik szobában például a (nyilvánosan eddig még soha be nem mutatott) ruháit láthatja az érdeklődő.

Nem rendezzük be újra a szobákat. De azoknak, akik a hagyományos otthon-hangulatot keresik, azt is megtalálhatják” - mondja Deirdre Murphy kurátor.

Remélem, a látogatók meglepődnek majd. Úgy vélem, sokak számára Viktória királynő egy kövér, szigorú, zsémbes öregasszony fekete ruhában. Az ebben a palotában felnőtt Viktória ugyanakkor imádta a színházat és a balettot, igazi rajongó volt” - teszi hozzá a kurátor.

Remélem, a látogatók rájönnek majd, hogy képes volt sokkoló dolgokat mondani, imádta a mókát, képes volt hajnali 4-ig fennmaradni táncolni, a férje, Albert nem is mindig tudta tartani vele a lépést. Imádta a zenét, egész tehetséges művész volt és szép, színes ruhákat hordott” - mondja Deirdre Murphy.

Szóval ha esetleg Londonban járnak, egy pár órát alighanem megér a Kensington palota.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Hogyan rúgathat ki a Facebook?

Káprázatos fotókkal a világ körül

Falu a világ tetején – döbbenetes képek

Hol a nők helye?

Chuck Norris véget vet az amerikai elnökválasztásnak