A hatvanas házaspár nem volt hajlandó a piaci ár töredékéért eladni házát az ingatlanfejlesztőknek. Négy éve élnek embertelen körülmények között.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Európai aggyal szinte felfoghatatlan ütemben épülnek az új házak és lakások Kínában. A hatalmas fejlesztéske mögött azonban nem ritkán emberi tragédiák rejlenek – mint a most következő történetben is.

Amikor az ország Snagdong tartományában fekvő Zaocsuang városban ingatlanfejlesztésbe fogtak, az évtizedek óta ott élő lakókat kivásárolták ingatlanjaikból – nem ritkán mélyen a piaci ár alatti összeget ajánlva a házakért.

Egy hatvanas házaspár, Niu Csuangen és Csang Csongjun azonban ellenállt és nem volt hajlandó elfogadni a pénzt. A következmény a képeken jól látható: négy éve élnek minden közműtől, víztől, áramtól elvágva embertelen körülmények között, körülöttük pedig ott meredeznek a félig befejezett felhőkarcolók torzói.

A párt rendszeresen fenyegeti a kínai alvilág, és többször megpróbálták törvénytelen eszközökkel lerombolni a házukat. Niu Csuangen azt állítja, többször is próbáltak megegyezni a fejlesztőkkel, de föld (melyen a házuk fekszik) piaci értékének felénél jobb ajánlatot egyszer sem kaptak.

Megoldás? Egyelőre nem látszik...

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Szexista reklámok a közelmúltból

Kirúgdosták a narancsosokat

A legkínosabb elszólások

Szánalmas vagy nevetséges?

Így veszik át a nők az uralmat