Szinte lehetetlen egy évszázadot (pláne az1911 és 2011 közötti évtizedeket) egyetlen, alig 10 perces videóba bezsúfolni, de próbálkozni azért érdemes, pláne, ha ilyen nagyszerű végeredménye lesz a dolognak.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A derDon1234 néven futó YouTube-felhasználó száz év történelmét zsúfolta össze egy 10 perces videóban, jórészt eredeti felvételek felhasználásával.

Az események sorát Roald Amundsen Déli-sarkot célzó expedíciója nyitja 1911-ből, majd jön a Titanic elsüllyedése egy évvel későbbről. Aztán jön az első világháború, a New York-i Empire State Building megépítése (1931), Hitler hatalomra jutása (1933), a második világháború és Pearl Harbor, az atombomba ledobása Japánra (1945), a vietnámi háború, II. János Pál pápává választása (1978), a berlini fal leomlása, az utolsó francia atombomba-teszt (1996), 2001. szeptember 11 és végül az idei japán cunami.

Nyilván lehetetlen mindent belezsúfolni 10 percbe, óhatatlanul kimaradtak fontos események – ezeket mondjuk itt a kommentek között meg is lehet tárgyalni.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Atomtámadás után – sosem látott képek

Túl szexi volt a gimnazistalány

Aki megmentette a négyéves Hitlert

Hivatása a halál

Tudatlanság az utakon

Ilyen volt a világ 100 éve – színesben