Miközben Kínában elképesztő ütemben épülnek a városok, folyik az infrastruktúra fejlesztése, időről időre akadnak olyan elszánt emberek, akik szembeszállnak a vállalatokkal, a (gazdasági) hatalommal és ez a makacsság hihetetlen helyzeteket eredményez.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A 75 éves Hong Csungkin és férje, Kung az út közepén élnek. Méghozzá a saját házukban. És ha rajtuk múlik, ez jó ideig így is marad.

A kínai házaspár (és két fia) egy, a legjobb jóindulattal is düledezőnek nevezhető házban élnek a Kína keleti részén fekvő Taizsu városában. A település hatalmas léptekkel fejlődik, új épületeket húznak fel és új, többsávos utak épülnek. Vagy, bizonyos esetekben, épülnének.

Természetesen az útépítéshez is helyre van szükség, amit általában úgy oldanak meg, hogy kompenzációt fizetnek a tulajdonosoknak. Hong Csungkin és férje eredetileg szintén elfogadta a 2,8 millió forintnak megfelelő yüan értékű kárpótlást, ám aztán az asszony, az útépítés megkezdését követően, meggondolta magát és visszafizette a pénzt.

Most ő és a családja ragaszkodik ahhoz, hogy meghatározhassák, hova költöztetik őket, egyúttal kamerákat szereltek fel a ház köré, így próbálván megakadályozni, hogy a kivitelezők esetleg önkényesen nekiálljanak lebontani a házukat.

Mint már említettük, a történet nem egyedi, itt, a Kívül tágasabbon is beszámoltunk már hasonlóról (a sztorit ide kattintva olvashatják el), mi több, már külön nevük is van, „Szög házaknak” hívják őket, mert olyan nehéz eltávolítani őket, mint a régi fába vert szögeket.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Fordulat a Kennedy-gyilkosság ügyében?

Íme, a világ legkisebb autója

Kate és Vilmos egy éve képekben

Akinek megvolt Travolta, Cher és Michael Jackson is

Szex a halál után?