Hatalmas botrány tört ki Mexikóban, ahol kiderült, hogy egy iskolában egy teljes hatodikos osztályt levetkőztettek a tanárok.

A nyugat-mexikói Michoacan államban fekvő La Piedad (magyarul: Irgalom) város egyik iskolájának egyik hatodikos osztályában eltűnt mintegy 3000 forintnyi peso. Az intézmény igazgatója és a tanári kar sajátos módon oldotta meg a felmerült problémát: kötelezték az osztályban tanuló diákokat, hogy vetkőzzenek meztelenre.

A szeptember 23-án történt esetet követően a szülők panasszal éltek az ország emberi jogi bizottságánál, a testület átfogó vizsgálatot indított az ügyben, egyebek mellett meghallgatják a diákokat és a helyi hatóságot is.

Az iskola egyelőre nem volt hajlandó érdemben reagálni a történtekre.

(Csak érdekességként jegyezzük meg - egyben bepillantást is nyújtva az újságírás legsötétetebb bugyraiba -, hogy próbáltunk alaposabban utánajárni a dolognak, de hiába néztünk meg körülbelül 30 híroldalt, mindenhol szóról szóra ugyanazt a szöveget találtuk. Hiába, az AP hírügynökség és a copyújságírás nagy úr...)

Mindenesetre próbáljuk követni a fejleményeket.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, ahol itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Ja, és fent vagyunk a Twitter-en is sztárhírekkel, érdekességekkel. Jó szórakozást!