Két évvel az esemény után nyilvánosságra kerültek azok a képek, melyeket a Fehér Ház minden erejével szeretett volna eltitkolni: a sztárokkal megtűzdelt 2009-es Halloween-parti.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Hogy miért a titokzatoskodás? Nos, 2009 őszén javában tombolt a gazdasági válság (nem mintha most jobb lenne...), ráadásul a kongresszus előtt volt az egészségügyi törvény és a Fehér Háznak felettébb kínos lett volna, ha kiderül, eközben nagyszabású kosztümös partit rendeznek. (Arra a kérdésre, hogy akkor miért rendeztek, nem sikerült értelmes választ találnunk...)

A buliról először a New York Times újságírója, Jodi Kantor adott hírt új könyvében: „A Fehér Ház nagyon idegesek voltak amiatt, hogy milyen üzenete lenne egy rongyrázó, Hollywood-szerű partinak a munkanélküli amerikaiak felé – vagy az egészségügyi törvényről nem sokkal később szavazó kongresszusi képviselők felé –, hogy az eseményről nyilvánosan nem is beszéltek és [Tim] Burton (rendező) és [Johnny] Depp részvétele is teljes csendben zajlott”.

A partin egyébként katonacsaládok, fehér házi alkalmazottak családai és a két Obama-lány barátai vettek részt. A vendégek (így Tim Burton és Johnny Depp is - a legfelső képen a bal szélen mint a Kalapos) a rendező akkor még be sem mutatott filmje, az Alice Csodaországban kosztümjeit viselték – így az elnöki család tulajdonképpen egy exkluzív vetítés előtti bemutatót élvezhetett.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

A világ 10 legveszélyesebb helye

Hihetetlen szállodaépítés 15 nap alatt

Száz év egy fantasztikus videóban

Atomtámadás után – sosem látott képek

Túl szexi volt a gimnazistalány

Aki megmentette a négyéves Hitlert