Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lehet-e királynő Vilmos lánya?

Ha a brit kormánynak sikerül keresztülvinnie elképzelését, akkor igen. A mostani alkotmány szerint ugyanis ha fiú is van a közvetlen leszármazottak között, akkor hiába egy lány az elsőszülött, nem örökölheti a trónt.

0 Tovább

Munkaidőben lopott és vásárolt a mentős

Mentőautóval ment szolgálati időben bevásárolni egy mentősnő Angliában, nem mellesleg lopott is. Viszont még mindig kapja közpénzből a fizetését.

0 Tovább

Megsorozták az ellenzéki vezért

Alaposan kiosztották a rádióhallgatók a brit ellenzéki Munkáspárt vezetőjét. A betelefonálós műsor egyes pillanatokban kifejezetten kínossá vált.

0 Tovább

Károly herceg milliós csapdája

Több mint két évtizedes álma válhatna valóra Károly hercegnek, ha a brit parlament eltörli a királyi udvar jelenlegi támogatási rendszerét és az uralkodó ismét részesülhet a névleg ma is hozzá tartozó ingatlanok hasznából. Lapozás után nagyon súlyos milliókról és egy titokzatos parlamenti felszólalásról is szó lesz.

0 Tovább

Egyelőre elmarad a parkolási káosz

Szerencsétlen britekre rájár mostanában a rúd. Nem elég, hogy Nagy-Britannia egy jelentős részén jóformán mozdulni sem lehet az ítéletidő miatt, egészen mostanáig erősen fenyegetett a veszély, hogy a jövő héttől állni sem tudnak majd az autóikkal.

Pontosabban parkolni.

Történt ugyanis, hogy a brit kormány a nagy spórolási őrületben úgy döntött, megváltoztatja az 5 és 10 pennysek alapanyagát, és méretét is. Az új érmék így az eddigi 1,7 mm helyett a jövőben 1,9 mm vastagok lesznek, viszont az olcsóbb alapanyag következtében 10 millió fontot (szolid 3,2 milliárd forintot) spórolnak majd.

A kormány csak azt felejtette el, hogy az országban működő mintegy 400 ezer parkolójegyet árusító és több millió egyéb automatát nem lesz olyan egyszerű átállítani január 1-ig.

Így néz majd ki az új 5 pennysAz érintett kereskedelmi és iparági szervezetek finoman szólva sem voltak elragadtatva az ötlettől, így aztán sikerült is elérniük a bevezetés elhalasztását egészen áprilisig.

Magyar szemmel nézve már ez is elképesztő eredmény, az automatákat működtetők szövetsége azonban még ennél is többre vágyik. "Megnyugvással vettük tudomásul, hogy az új érmék bevezetése áprilisra tolódott, ugyanakkor reméljük, hogy a még újabb céldátum akár 2012 január is lehet" - nyilatkozta például Jonathan Hilder, a szövetség ügyvezetője.

Felháborodásuk persze távolról sem nevezhető önzetlennek vagy pusztán emberbarátinak, hiszen a döntéssel már eddig is több mint 16 millió fontot (azaz közel 5 milliárd forintot) spóroltak.

A lépést lelkesen üdvözölték a különböző kereskedelmi szervezetek is, akik elsősorban attól tartottak, hogy a parkolás okozta bosszúságok majd elriasztják a bevásárlóutcák látogatóit.

A brit kormány egyébként azért döntött az 5 és 10 pennys érmék alapanyagának megváltoztatása mellett, mert azok jelenleg rezet is tartalmaznak, márpedig a fém ára a világpiacon rakétaként emelkedik. Az új érmék nikkelezett rozsdamentes acélból készülnek majd.

0 Tovább

Kívül tágasabb

blogavatar

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, ha szeretnéd tudni, hogyan élnek mások, akkor itt a helyed!

Utolsó kommentek