Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Betiltották az időutazást

Az időutazásból "hiányzik a pozitív gondolat és az értelem", ráadásul a feudalizmust, a babonát, a fatalizmust és a reinkarnációt reklámozza, ezért tiltandó.

0 Tovább

A parkoló elefánt és a túl hangos zene esete

Ki gondolta volna, hogy az Egyesült Államokban az elefánt után is kell parkolási díjat fizetni? Vagy hogy van ország, ahol autó híján a kerékpártól tiltják el a nőket? Elképesztő szabályok és büntetések (nem csak) autósoknak a világ minden tájáról. Második rész.

1 Tovább

A világ legdrágább kutyája

Nagy Folt egy tibeti masztiff. A vörös színű kan kutya áprilisban lesz egy éves, de nem ezért lett világhírű. Hanem azért, mert mióta egyáltalán feljegyzések születnek erről, még soha egyetlen kutyáért sem fizettek ennyit. A kérdés már csak az, megérte-e?

0 Tovább

A legdrágább katasztrófák

Miközben mindenki azt találgatja, vajon mennyibe kerül majd a japán (és a világ-) gazdaságnak a cunamival súlyosbított földrengés (a jóslatok 100 milliárd dollár fölötti összegről szólnak), könnyű megfeledkezni arról, hogy hasonló mértékű pusztítások már korábban is voltak, még ha nem is túl sok. Miközben fejet hajtunk az áldozatok előtt, vessünk egy futó pillantást a legekre.

0 Tovább

Mi szítja a forradalmakat?

Az arab világon végigsöprő forradalmi láz okait sokfelé keresgélik, de a három fő tényező alighanem Kína, az internet és a huszonévesek elképesztő tömege.

0 Tovább

Felfoghatatlan kincsek tárháza

Hét év katalogizálás után a pekingi Palota Múzeum végre pontos számokat közölt az ott tárolt műkincsekről. Kapaszkodó, elképesztő számok következnek!

0 Tovább

Így mulatnak a kínai csúcsgazdagok

Közeleg a kínai újév, és mint a világon mindenhol, minden nagy ünnepen, vannak kiemelkedő, az átlagemberek (mi több: az átlaggazdagok) számára elérhetetlen ajánlatok. Miért éppen Kínában lenne másképp?

0 Tovább

Épül a 42 milliós megaváros

Természetesen Kínában és nem fel, hanem össze: a 9 nagyvárost összefogó megapolis lakossága négyszerese lesz Magyarországénak.

3 Tovább

A kínaiak keresnek Vilmos esküvőjén is

Ez lesz a XXI. századi Nagy-Britannia első meghatározó társadalmi eseménye. Mégis a kínaiak keresnek rajta.

0 Tovább

Itt a legújabb kínai őrület

A luxustáskák, a drága olasz öltönyök és a sportautók után új divatőrület tombol a gazdag kínaiak körében: az aranyáron mért olasz és francia bor. Kérdés, hogy a magyar borászok képesek lesznek-e kihasználni a fellendülést?

0 Tovább
1234
»

Kívül tágasabb

blogavatar

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, ha szeretnéd tudni, hogyan élnek mások, akkor itt a helyed!

Utolsó kommentek